dijous, 24 d’abril del 2008

Crònica del passi de 'This is England' al Casal

El passat 29 de març l’Assemblea de Joves de Sants (CAJEI) va organitzar la projecció de la pel·lícula 'This is England', de Shane Meadows. La intenció de l’AJS va ser la de treballar mitjançant l'observació d’un moment històric en el qual el liberalisme de Margaret Tatcher va provocar una situació econòmica que va comportar, de manera general, la pèrdua de valors identitaris i col·lectius. Es volia analitzar la influència del liberalisme en aquesta pèrdua d’identitat i la recerca i construcció de fenòmens nous.

El propòsit d’aquest acte va ser fer feina conjunta amb els caus del barri per tal de, un cop vista la pel·lícula, generar un debat sobre el que els sociòlegs es negen a anomenar tribus urbanes.

La participació va ser massiva (unes cinquanta persones), fet que va provocar que el Casal es quedés petit i algunes persones haguéssin de marxar o quedar-se mirant la pel·lícula des de fora. No obstant, l’experiència va ser molt profitosa i l’AJS la continuarà portant a terme per seguir amb la seva intenció de generar debat i formació pel jovent del barri.